Matematik

?????

06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

hej, forstår ikke denne opgave?

For hvilke tal k#0 har ligningen      kx2+kx-1=0      netop en løsning..

altså en 2.gr.pol. har jo kun en løsning når diskriminanten er lige med 0, men her kan jeg jo ik finde den..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2009 af peter lind

ax2+bx +c=0. Hvad er så a, b og c i din ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af Diana_J (Slettet)

 d = b2 - 4ac = k2 - 4k(-1) = k2 + 4k.

Som du selv skriver, skal d være lig 0:

d = k2 + 4k = 0 ⇒ k(k+4) = 0 ⇒ k = 0 eller k = -4. 

Men k må ikke være 0 (i så fald bliver din andengradsligning -1 = 0, og det giver jo ingen mening), så derfor er k = -4 den eneste værdi af k, for hvilken andengradsligningen har præcis én løsning.


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

netop


Svar #4
07. juni 2009 af VKXD (Slettet)

aha :) tak


Skriv et svar til: ?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.