Matematik

HJÆLP ! Areal på uvilkårlig trekant ..

06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Hej .

Skal finde arealet på en uvilkårlig trekant , hvordan det ?

Jeg kender kun en vinekl og det er A jeg kender alle siderne ..

Kender I en formel der er til at forstå ? forstår nemlig ikke helt dem der er i min bog ..

På forhånd tak :)

Mvh Sofie


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Du kan bruge sinusrelationen til at finde en af de andre vinkler også kan du bruge vinkelsum for en trekant til at finde den sidste vinkel.

Så kan du finde højden i trekanten og derefter kan du finde arealet af trekanten ved at bruge formlen

A = 1/2*g*h

Hvis du ikke forstår det, så tegn en trekant ABC hvor du skriver de forskellige mål på, så skal jeg prøve at forklare dig det på en anden måde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2009 af peter lind

A= ½*b*c*sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Ja den formel kan du også bruge, det er noget nemmere:)


Svar #4
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Det lyder jo nemt .. Kan man bruge hvilken som helst vinkel til den formel ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

du skal jo bruge din vinkel A, som du kender:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

A = 1/2*a*b*Sin(C)

eller

A = 1/2*b*c*Sin(A)

eller

A = 1/2*a*c*Sin(B)

Det kommer an på hvilken vinkel du kender, og du kender jo A så derfor bruger du den med Sin(A)


Svar #7
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Jah , ved jeg godt .. Men tænker mere på at jeg skal gøre dette flere gange , og der har jeg jo nok ikke vinkel A hver gang , men det gør ikke nogen forskel om det er vinkel A, B , C ? Bare det jeg lige skulle sikre mig ..


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Nej det gør ingen forskel hvis du kender alle siderne i dine trekanter, fordi så bruger du jo bare de andre sider og en anden vinkel... Så ja det er ganske nemt:)


Svar #9
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Okay .. Godt nok .. Så skulle det være lige til .. Tak for hjælpen .. Dejligt det gik så hurtigt , da jeg lige sad med det :) Takker :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Det var så lidt, er altid glad for at hjælpe der hvor jeg kan. Har selv siddet med en opgave i dag hvor jeg skulle bruge formlen sååh...


Svar #11
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Hov ved du om man også kan bruge den til retvinklede trekanter eller om der er en anden formel som skal bruges der til ?

Jah , ved det godt er ikke særlig god til formler og matematik i det hele taget , men glad for at I gider hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Jeg kan ikke lige umiddelbart se hvorfor den ikke skulle kunne bruges i retvinklede trekanter.

Ellers er du nød til at gøre det på den besværlige måde som jeg forklarede først.


Svar #13
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Okay .. Jeg prøver :) .. Takker :)


Svar #14
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Så man må godt sige sin(90) eller er det helt forbudt ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
06. juni 2009 af peter lind

Det kan man godt. sin(90 grader)=1


Svar #16
06. juni 2009 af MeMissSofie (Slettet)

Jah netop .. syntes  bare min lærer havde sagt et eller andet om det , meeen er nok bare miig .. Hehh ..


Brugbart svar (1)

Svar #17
07. juni 2009 af mathon

...og
dermed i den retvinklede

A = ½*ab
 


Skriv et svar til: HJÆLP ! Areal på uvilkårlig trekant ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.