Matematik

Potensfunktion.

07. juni 2009 af Herumsat (Slettet)

Hej.

Er der nogen, som kan give et eksempel på, HVAD man kan bruge potensregning til i dagligdagen? I behøver ikke regne det ud for mig, det kan jeg godt selv, men jeg skal også give et eksempel på, hvad det kan bruges til, og jeg er fuldstændig blank.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Rentesregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af Svingtur (Slettet)

Rentesregning som i renteformlen? Det er da en eksponentiel vækstmodel...

Kn= K0*(1+r)n      svarer til

y = b*ax


Svar #3
07. juni 2009 af Herumsat (Slettet)

Nemlig. Og jeg skal bruge POTENSIEL!

y=b*xa


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2009 af IdaChristensen (Slettet)

man kan da ikke bruge potensfunktion til rentesregning, det er eksponentielfunktionen.
 potensfunktion: f(x)=b*x^a
 eksponentielfunktion: f(x)=b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af IdaChristensen (Slettet)

galilei brugte potensmodeller til at måle med. ved ikke om det kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2010 af Isamann (Slettet)

prøv at kigge her : http://peecee.dk/upload/download/130010

Det gav mening for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2010 af Isamann (Slettet)

Og ellers er der en video:

http://www.youtube.com/watch?v=YcWHWHoSYhE&feature=related

:)


Skriv et svar til: Potensfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.