Matematik

fortolkning af differen

07. juni 2009 af Bagges (Slettet)

Hej

Hvordan folrtolker man differentialkvotienten for en differentiabel funktion?

jeg forstår det overhoved ikke, så håber på lidt hjælp til det


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af DennisDeH (Slettet)

Differentialkvotienten beskiver hældningen (altså ændringen i y-værdi i forhold til ændringen i x-værdien) for en funktion i ét punkt!

Altså hvis vi fx har funktionen f(x)=x2, og ønsker at finde hældningen når x=2, gør vi således:

f'(x)=(x2)'=2x

f'(2)=2*2=4

Altså er hældningen til x=2 lig med 4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis x er tiden, så er f '(x) funktionens væksthastighed.


Skriv et svar til: fortolkning af differen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.