Matematik

Bevis andengradsligning.

07. juni 2009 af montuella (Slettet)

Hej alle

Jeg har et spørgsmål til omskrivningen af andengradsligningen ax^2 + bx + c = 0 i forbindelse med beviset for dens rødder.

Ved første omskrivning skal man gange med 4a på begge sider af lighedstegnet, men hvordan i al verden kan det give følgende:

ax^2 + bx + c = 0 | Der ganges herefte rmed 4a på begge sider af lighedstegnet

4(a^2)*x^2 + 4abx + 4ac = 0

jeg fatter bare ikke hvor fra man få 4a?? tilgængel fatter jeg resten... tak på forhånd u all rocks


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2009 af NejTilSvampe

 det er altså bare et tal man ganger igennem med. Årsagen er ligegyldig.


Svar #2
07. juni 2009 af montuella (Slettet)

okay... ur grea8... thx


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2009 af linelll (Slettet)

 Hvordan skal man så kunne BEVISE at fomlen er sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2009 af linelll (Slettet)

 nåårh . det er bare et vilkåligt tal .. Det må bare ikke være 0 :) min fejl


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2009 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Wiki/andengradsligning.ashx


Svar #6
07. juni 2009 af montuella (Slettet)

hehe fatter det heller ikk... hen nu gider jeg ikke at undersøge det mere... der er ingen derfor taler hvorfor, så nu har jeg tænkt at sådan er det bare


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. juni 2009 af mathon

der ganges med 4a,
fordi det letter den fortsatte kvadratkomplettering


Svar #8
07. juni 2009 af montuella (Slettet)

takker... det havde jeg lidt på fornemelsen...


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. juni 2009 af mathon

4a2*x2 + 4abx + 4ac = 0                                  

(2ax)2 + 2*(2ax)*b + b2 - (b2 - 4ac) = 0

(2ax + b)2 - d = 0

(2ax + b)2 = d ...............


Skriv et svar til: Bevis andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.