Matematik

Andengradpolynomier

07. juni 2009 af Lindemann47 (Slettet)

God aften :)

Jeg har trukket matematik B mundtlig og skal op snart.

Under andengradspolynomium skal jeg komme ind på grafens egenskaber ud fra forskriften og bevise formlen for andengradsligningens rødder.

Lidt beskrivelse og hjælp til ovenstående, ville lægge på et meget tørt sted ;)

Mvh

Erik


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af morell18 (Slettet)

giv en defination af andengradspolynomiet f(x)=ax2+bx+c

beskriv a,b,c og diskriminanten d

-a og b når parablens grene vender opad er har a positiv fortegn og når de vender ned ad har a negativ fortegn. Når a og b fortegn er ens fortegn vil toppunktet forskydes over mod venstre i et kordinatsystem. når de er forskellige vil toppunktet forskydes til højre i et kordinatsystem.

-c er skæringspunktet med i y aksen altå den skærer altid i punktet 0,c. fordi: f(0)=a*o2+0*b+c=c

fortæl at når d er positiv vil der være 2 rødder, når  d=0 vil der være en rod. Og når d er negativ vil der være nul rødder.

giv evt. et eks på hvordan man løsser en andengradslining af formen ax2+bx+c=0.

kom os ind på faktoriesering: ax2+bx+c=a(x-r1)(x-r1).

ja og så self beviset. så har du hvis fyldt tiden ud vil jeg tro. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/174327
http://peecee.dk/upload/view/174328


Svar #3
08. juni 2009 af Lindemann47 (Slettet)

Tak skal I have, det var en stor hjælp :D


Skriv et svar til: Andengradpolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.