Matematik

Hvad sker der her!

08. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

Halløj,

Jeg sidder her og læser til matematikeksamen, og kan ikke finde ud af denne opgave:

"Forklar, hvordan ligningen for den eksponentielle udvikling kan omformes til f(x)=b*e^k*x".

Er der ikke en venlig sjæl, der vil hjælpe mig?:)

På forhånd tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af mathon

f(x) = b*ax = b*(eln(a)) x = b*(ek)x = b*ekx


Svar #2
08. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

Tusind tak for det gode svar. Jeg er næsten helt med, men tror du, du kan forklare det med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2009 af mathon

ax , a ∈ R+
er defineret = "fastsat" til at
betyde
ax = ex*ln(a)


Svar #4
08. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

Endnu engang tak:)


Svar #5
08. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

Tror du også du kan hjælpe mig med at løse dette spørsmål?:)

Gør rede for, hvordan man løser ligningerne

a*x+b=c

a^x=c og

x^a=c, hvor a, b og c er faste tal.

Hvis du kan hjælpe mig, vil jeg være meget taknemmelig!


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2009 af mathon

a*x + b = c                                   subtraher b på begge sider

a*x = (c-b)                                   divider med a på begge sider
x = (c-b)/a , a≠0
...........................

ax = c , a,c∈R+                              logaritmer på begge sider

ln(a)*x = ln(c)                                divider med ln(a)

x = ln(c)/ln(a)

...........................

 xa = c                                          opløft til 1/a på begge sider

(xa)1/a = c1/a

x = c1/a


Svar #7
08. juni 2009 af hs9845 (Slettet)

Tusind tak, det er bare for fedt!  Men hvad betyder "a,c∈R+"?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2009 af Isomorphician

a,c∈R+ betyder "a og c tilhører mængden af de positive reelle tal"


Skriv et svar til: Hvad sker der her!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.