Matematik

Analytisk Geometri

09. december 2004 af Arkanoid (Slettet)
Hey
Følgende opgave driller:

Mat1, 677)
Bestem de punkter på linjen med ligningen y+x=4, hvis afstande fra linjen x-3y=6 er sqrt(10)
Jeg har forsøgt mig med en formel for afstanden fra punkt til linje (Distformlen) som min lærer sagde, men det giver et resultat der ikke passer:
http://fantasyzone.dk/mat/mat10-677.png

Håber at nogle kan hjælpe
---
Arkanoid

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2004 af Lurch (Slettet)

kan ikke helt se hvad det er du har indsat i dine ligninger.
Det er i hvert fald forkert:)
du skal huske at regne udtrykket for linien om, så du ahr den på formen y=ax+b
det har du immidelbart ikke gjort

så kommer den til at se sådan ud
y=(1/3)x-2

kvrd(10) = |(1/3)x - 2 + (-x+4)|/kvrd(1+(1/3)^2)

Svar #2
09. december 2004 af Arkanoid (Slettet)

Hvilket vil sige at x=(20/29) og y=20/27)... mend et passer ikke når man sætter det ind i distformlen. det giver noget andet end sqrt(10)
---
Arkanoid

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2004 af Lurch (Slettet)

så har du løst ovenstående forkert.
Du skal få at,
x=7 eller x=2

hvilet giver punkterne
(7,-3) og (2,2)

Svar #4
09. december 2004 af Arkanoid (Slettet)

Okay... de 7,-3 kan jeg forstå... men de 2,2 kan jeg ikke se.
Help?
---
Arkanoid

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2004 af allan_sim

Dit numerisktegn giver dig to løsninger. Den ene fås ved blot at ophæve numerisktegnet og regne videre. Den anden fås ved at ophæve og skifte fortegn under numerisktegnet og derefter regne videre.

Skriv et svar til: Analytisk Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.