Matematik

Vektorer

09. december 2004 af HenneStar (Slettet)
b = c-a, |a|=5, |c|=3, a*c=0, skal finde b og vinklen mellem b og c

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2004 af Lurch (Slettet)

b^2 = (c-a)^2
b^2 = c^2 - 2ac + a^2

derudover gælder,
a^2 = |a|^2
c^2 = |c|^2

Svar #2
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

dvs. |b|=8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

#0 mener altså, at |b| søges fundet?



Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

#2: Nej. Husk, at |b|^2=|a|^2+|c|^2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

Idet a*c=0 !

Svar #6
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

Men hvordan finder jeg vinklen jeg har jo ingen koordinater, så hvordan finder jeg b prik c

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

#6:

Du skrev:

"a*c=0,"

D.v.s. a*c=|a|*|b|*cos(v)=0

Husk sætningen om skalarproduktet!!

Svar #8
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

Samuel ja så står der jo

|b|^2=3^2+5^2

|b|=8 ?

eller |b|^2 = 34

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

Sidst jeg tjekkede:

8*8=64

og

|b|=sqrt(34)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

Læste lige #8 igen:

Nej, du kan ikke sige at

|b|=sqrt(|a|^2+|b|^2)=|a|+|b|

- det kan man kun, når der - simpelt sagt - "står gange" mellem alle leddene.

D.v.s.

|b|=sqrt(5^2+3^2)=sqrt(34)

Svar #11
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

What then?

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2004 af allan_sim

Du ved, at

cos(v) = (b*c)/(|b|*|c|)

Desuden ved du, at b = c-a

Det vil sige, at

b*c = (c-a)*c = |c|^2-a*c

Herfra kan indsættes.

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

Nej, det er forresten noget sludder, det kan man kun, når man har at gøre med ét led, der er opløftet i potens.

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. december 2004 af Samuel (Slettet)

Læs nu #7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

b skal udskiftes med c relevante steder.




Svar #15
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

#10 ok ;)

#12 Det kan da ikke passe, så får jeg cosv = 2,1 :?

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. december 2004 af allan_sim

Du skulle gerne få

cos(v) = 0,5145

Svar #17
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

Samuel ja men hvordan kan jeg komme videre der ?


Svar #18
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

#16

cosv = (|c|^2-(a*c))/(|c|*|b|)
(a*c) = 0

Altså

9/(3-sqrt(34)) = cosv ?

Svar #19
09. december 2004 af HenneStar (Slettet)

Argh my bad har den nu.

Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.