Matematik

rentesregning

09. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

hej der:)

hvorfor er disse to ting ikke det samme? det har forbindelse til henholdsvis sammensat rentensregning og annuitetsregning...

- Her kigger man på hvordan en kapital udvikler sig i løbet af et antal terminer.

- . I annuitets regning, bestemmer man værdien af en enkelt kapitalstørrelse på et bestemt tidspunkt.
 

man finder vel ud af begge steder hvordan de udvikler sig?

Og hvad er den egentlige, nemt forklaret, forskel på annuitetsregning og sammensat rentesregning..

HÅber virkelig der er nogle søde og kloge mennesker der kan hjælpe mig, da jeg har store problemer med forståelsen af det her emne...

tak ... Janni


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Basically så er rentesregning baseret på én indbetaling og en periode på n terminer med en fast rente r.

Annuitetsregning er baseret på en periode på n terminer med en fast rente r og en månedlig indbetaling (ydelse).

I annuitet kan der være tale om en opsparing eller en afbetaling.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2009 af mathon

i sammensat rentesregning
Kn = Ko(1+r)n    fremføres kapitalen Ko

i en annuitet opgøres summen af
en række frem- og/eller tilbageførte ydelser, y, umiddelbart efter indbetaling af  p'te ydelse

Ap = y(1+r)p-1 + y(1+r)p-2 + ....... + y(1+r) + y + y(1+r)-1 + y(1+r)-2 + .... y(1+r)p-n

                                 Ap = (y/r)((1+r)p - (1+r)p-n)

som
    for p = n
    giver kapitalværdien umiddelbart efter sidste ydelse

    An = (y/r)((1+r)n - 1)     opsparingsformlen

    for p = 0
    giver kapitalværdien én termin før første ydelse

    A0 = (y/r)((1 - (1+r)-n)  en gæld kan amortiseres (dvs. afdrages og forrentes)
                                      ved denne annuitet


Skriv et svar til: rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.