Matematik

Eksponentialfunktion

09. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hvad betyder dette? 

Som bekendt hedder forskriften for eksponentialfunktioner: f(x) = b*ax
hvor b står for begyndelsesværdien og a er fremskrivningsfaktoren eller afskrivningsfaktoren.

Hvis a er større end 1, har man en voksende funktion. a kan f.eks. være 1,3, hvilket
betyder, der er tale om en tilvækst på 30% (100% + 30% = 130% = 1,3)
Hvis a er mindre end 1, er funktionen aftagende (f.eks, ved afskrivninger!). a kan f.eks.
have værdien 0,8, hvorved der er tale om et fald på 20% (100%-20%=80%=0,8)

Hvad bliver der gjort her? 

Ps. Er der nogen der kender en god side hvor eksponentialfunktionen er forklaret flot? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af morell18 (Slettet)

du mener vel en eksponentiel funktion. en eksponentialfunktion har forskriften f(x)=aog vil altid skærer i (0,1). Hvad der bliver gjort du kan us bare sige 1-0,20= 0,80

tjek.  http://frividen.dk/ for forklaring


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.