Matematik

Polynomier

10. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hey ppl. 

Er der nogen der kender en rigtig god side hvor man kan få en god forklaring på hvad et eller flere polynomier er? 

Jeg skal nemlig bevise at et n'te grads polynomium højst kan have n rødder og jeg vil gerne have noget teori med iden jeg beviser. 

i teorien tænker jeg på polynomier samt, rødder. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#0 et n'te grads polynomium kan skrives p(x)=anxn+...+a1x+a0. Er α rod i p så er p(α)=0 og da kan p skrives som p(x)=(x-α)q(x) for et passende polynomium q af grad n-1 ...

Hvis du kender til induktion, så kan du finde beviset for at p har højst n rødder i #2 i følgende tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=702142


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.