Studievalg og videregående studie

Jura, Statskundskab og Økonomi i udlandet?

10. juni 2009 af M-K (Slettet)

 Hej.

Jeg vil rigtig gerne læse et af de overstående fag, men har lige et par spørgsmål.

1) Jeg vil utrolig gerne have muligheden for at bruge min uddannelse i udlandet. (Helst USA) Er det muligt?

2) Er lidt i tvivl om hvad man kan bruge statskundskab. Virker som om den er meget skræddersyet til en politisk karriere? Hvilke andre jobs er mulige? (Kunne være lækkert med en meget detaljeret beskrivelse.) 

3) Jeg elsker matematik og politik, men er ikke den store erhvervsøkonomi-elsker. Ville jeg kunne klare Økonomi studiet? 

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Semmaaa (Slettet)

Oke.. Du siger du meget gerne vil bruge din uddannelse i udlandet. Og du tænker på de tre ovenstående uddannelse. Så vil jeg mene at Jura ikke er en særlig god idé, da du kommer til at lære om den danske lov og prargraffer osv. og dette kan du ikke bruge så meget i USA ol. Desværre :/

Men Økonomi kan du vel bruge over alt, og erhversøkonomi også .. Men så er spørgsmålet interesserer du dig godt nok meget til den hårde matematik i økonomi, for det er virkelig hårdt har jeg hørt fra min matematiklærer.

Statskundskab kender jeg ikke ngt til. så det kan jeg ikke komme med ideer eller forslag til

Håber du kan bruge det jeg siger :d held og lykke med at vælge uddannelse, det er virkelig svær, har det på samme måde :/


Svar #2
10. juni 2009 af M-K (Slettet)

 Okay, ugh for det er helt klart jura'en jeg interesserer mig mest for. 

Er I helt sikre på at man ikke kan bruge den i USA? Hvis man nu læser videre i et år i den pågældende stat, om dennes lovgivning? Eller er det fuldstændig umuligt?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af Jerslev

#0: Du skulle sagtens kunne klare økonomi - så slem er matematikken heller ikke.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
10. juni 2009 af M-K (Slettet)

#3: Nej, men jeg tænker også mere på erhvervsøkonomien. Havde det i gymnasiet og det var godt nok tungt at komme igennem. Men elsker matematik og jura, men ved ikke om økonomi studiet stadig ville være noget for mig så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2009 af Jerslev

#4: Jeg har boet sammen med en, der læser alm. økonomi. Det er vist begrænset hvor meget erhvervsøkonomi, der er på det studie.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
10. juni 2009 af M-K (Slettet)

 #5: Okay. Tusind tak for dit svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2009 af Roman Garcia

Hvis du vælger jura, så vil man primært arbejde med det danske retssystem. Dog får man også nogle fag, som er internationale og når man er på kandidatdelen, kan man i høj grad sammensætte sin egen fagpakke og du kan tage studieophold i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at jura ikke er det samme over hele verden. I USA og England har man et common law-system, og hvis du kun vil arbejde i USA, ville jeg nok foreslå, at du også tager uddannelsen i USA.

Økonomi er derimod baseret på pricipper og teorier, som ikke variere meget fra land til land, og her vil der ikke være de store problemer med at bruge uddannelsen i udlandet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2009 af Zalam (Slettet)

Det er meget begrænset hva du har af erhvervsøkonomiske fag på oecon studiet.

Der er nogle få obligatoriske, mens flere af de øvrige er valgfag. - som du jo selvfølgelig kan vælge fra.

Matematikken er ikke så vild, men hvis man synes matematikken på A, eller B niveau er helt i skoven så kan det godt være lidt svært. Så matematisk "flair" er en god ting, men det er slet ikke uoverkommeligt at klare :)


Svar #9
11. juni 2009 af M-K (Slettet)

#7 & 8: Tak for svarene.

Har lige endnu et spørgsmål. Hvis jeg får en standby plads på jura, så kan jeg ikke starte på økonomi studiet i år vel? Kunne bare være fedt hvis jeg kunne "prøve det af først", for at se om det var noget for mig..

Hvis der er nogle økonomi-studerende her, må i meget gerne fortælle om studiet - både det faglige og sociale.   :) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2009 af Roman Garcia

Hvis jeg har forstået din spørgsmål ret, så spørger du, om man bevarer sin standby-plads på jura, hvis man også vælger at begynde på økonomi - er dette korrekt??
Hvis du får en standby-plads på Jura, men vælger at tage en eventuel plads på økonomi, så mener jeg ikke, at du kan bruge standby-pladsen til noget. Standby-pladser er kun relevant, hvor nogle melder fra, og hvis man alligevel ikke kommer ind via en standby-plads, fordi der ikke er nok, som er sprunget fra, så er man garanteret en plads næste år. Hvis man i stedet for at tage imod standby-pladsen vælger at modtage en plads på økonomi, så vælger man jo standby-pladsen fra, og så kan man ikke bruge denne. Så det er lidt et enten/eller valg, da man kun kan vælge én plads.


Svar #11
21. juni 2009 af M-K (Slettet)

#10: Ja, kan godt høre det lyder åndsvagt. Men syntes bare at have hørt, at hvis jeg nu får en standby plads på jura at jeg så før jeg begynder næste år, bliver "spurgt" igen?

Er der andre lignende uddannelser I kan anbefale, som ikke kræver et højt gennemsnit. Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. juni 2009 af Zalam (Slettet)

Lignende uddannelser, hvor du har mulighed for at arbejde i udlandet, eller lignende uddannelser "generelt" ?


HA(jur)
negot (erhvervsøkonomi og erhvervs sprog)
erhvervskommunikation / virksomhedskommunikation
eksport ingeniør
Gobal management and manufactoring (GMM)

// polyt

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. juni 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Eller International Business and Politics på CBS.


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. juli 2009 af HenrikJeppesen (Slettet)

International Business and Politics er som skræddersyet til mig selv, da jeg er vældig interesseret i politik og økonomi og samspillet, der finder sted mellem disse to 'fag' (med mangel på bedre ord). Jeg er dog personligt stadig i tvivl om, hvad jeg helt eksakt vil være. Mine overvejelser lyder som følger:

1) Politiker (er selv medlem af Venstres Ungdom og Udenrigsudvalget, hvilket jeg finder interessant og dannende.)

2) Politisk rådgiver (altså ala. spindoktor)

3) Ansat i international virksomhed (gerne i England eller USA), der analyserer politisk-økonomiske tendenser på globalt plan.

4) Ambassadør (jeg ved tanken i sig selv er far-fetched, men tanken om at være diplomat/embedsmand tiltrækker mig en hel del)


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. juli 2009 af Roman Garcia

Hvis du vil være diplomat, politiker, embedsmand så er den bedste løsning vel cand. scient. pol.

Hvis du derimod vil være spindoktor, så er journalist, retorik eller et kommunikations-fag nok den bedste vej.


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. juli 2009 af L-Dawg (Slettet)

Hvis jura er det du brænder for, er der masser af muligheder for at benytte din uddannelse i Danmark, til at videreuddanne dig i udlandet, og komme til at arbejde med nogle spændende problemstillinger.

Det med, at man læser statskundskab, og så bliver politiker, er noget pjat.

Du får en masse viden om samfundet, ja.. Men for at være politiker, skal man have en hjertesag, noget du vil kæmpe for, og så kan du evt. supplere med mere viden i en uddannelse, så du kan få nogle redskaber til at føre dine ønsker om forandring (eller modsatte), ud i livet/samfundet.

At være politiker har absolut intet med uddannelse at gøre.

Ja, der er nogle real- og samlebåndspolitikere, der har en statskundskabsuddannelse bag sig, men der er endnu flere, der ikke har, og har fået indsigt i samfundet gennem arbejde på andre områder.


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. juli 2009 af Cindarella (Slettet)

 1. Hvis du har søgt økonomi og jura, og kommer ind på økonomi (sandsynligt, da der normalt er ledige pladser), så ryger en evt. stand-by plads. Hvis du vil skifte efter et år, så skal du søge igen.

2. Jura i udlandet, særligt USA, er ikke umuligt, men meget besværligt. Som nævnt af # 7 har man et "common law" system i USA, som er markant anderledes end det juridiske system i Danmark. I princippet kan man godt tage en cand. jur. i DK, og så f.eks. en Ll.M. eller JD i USA (2-3 år), men du kan aldrig blive advokat i USA alene på en dansk cand. jur. - forskellene er simpelthen alt for store, og i øvrigt er det i langt de fleste delstater et krav, at man har en uddannelse i USA.

3. Langt de mest internationale af de tre fag er økonomi, og det er intet problem at man mere er interesseret i den teoretisk/matematiske del af faget - tvært imod, da det netop er matematikken de fleste har problemer med.

4. Statskundskab kan også bruges internationalt, men det er faktisk mindre oplagt end økonomi, mener jeg. Bl.a. giver økonomi mulighed for at forske, arbejde i det offentlige, i virksomheder og selvfølgelig i den finansielle sektor, hvor man også bruger meget teoretisk orienterede økonomer. Statskundskab giver langt overvejende jobmuligheder i det offentlige og div. organisationer, og i mindre grad i det private erhvervsliv.

Så alt i alt ville jeg stemme på økonomi hvis jeg var dig, men det er jeg naturligvis ikke. Vælg det du synes er mest spændende, og/eller giver dig de fleste muligheder i forhold til hvad du kunne forestille dig at lave senere.

Og husk endeligt på, at en uddannelse ikke fastlåser dig til en bestemt karriere. En uddannelse giver dig et fundament, men hvad du bygger på det er i høj grad op til dig selv (og tilfældigheder). Held og lykke!


Svar #18
30. juli 2009 af M-K (Slettet)

Tusind tak for alle jeres svar.

Kan slet ikke holde den her ventetid ud. Håber virkelig det bliver jura.


Skriv et svar til: Jura, Statskundskab og Økonomi i udlandet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.