Kemi

DNA

10. december 2004 af swimmersld (Slettet)
hey hey.....

skal lave en opgave om fremstilling af en syntetisk DNA-streng: kunne godt bruge nogle fif til hvor man kan få lidt viden om hvordan og hvordan det virker ( generelt alt!) bare ikke på et alt for svært....

går i 3.g er mat

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2004 af Jensus (Slettet)

Nu spørger du godt nok i Kemi, men... jeg er blevet undervist i bogen Bioteknologi, skrevet af Thomas R. Mikkelsen, i biologi B, og det er i mine øjne en udemærket bog om modificering af gener. Prøv at checke den, var det noget i den stil du søgte?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2004 af rvsj (Slettet)

Nu er jeg ikke helt stiv udi den ædle bioteknologi kunst, men groft sagt har man nogle specielle nukleotider (oligonucleotides mener jeg er navnet :) der minder meget om de normale nukleotider. Man kan så putte dem i en opløsning og opbygge sin DNA-strand nukleotid for nukleotid (der er en masse smart kemi involveret i det her, så der er nok at tage fat i). Man kan så vidt købe dem i nogle lidt større "byggeklodser"...Bagefter kunne jeg forestille mig at man brugte PCR (polymerase chain reaction) til at få tilpas meget af sit gen....Jeg har ikke min bog på mig pt, men du kan finde en hel masse mere i bogen "Recombinant DNA" (isbn: 0716722828) bl.a. skrevet af den famøse Hr. Watson.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2004 af Windcape (Slettet)

wikipedia ved meget om alt og intet:

http://en.wikipedia.org/wiki/DNA

Skriv et svar til: DNA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.