Matematik

Bevis for sætning A(n)=x*s

11. juni 2009 af johanne10 (Slettet)

Hej jeg behøver lige hjælp til at løse denne ligning:

Jeg kan ikke helt forstå hvor -s bliver af.

(1+r)*s-s=(1+r)^n-1

s((1+r)-1)=(1+r)^n-1

s er lig med 1+(1+r)+(1+r)^2 +...+ (1+r)^(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af badooo (Slettet)

Jo..

s((1+r)-1) , og vi ganger ud i parantesen:

s*(1+r-1) , og vi ganger s ind:

s+rs-1s = s+rs-s

s+rs samles i en parantes: (1+r)*s-s

Dermed har vi vist at: (1+r)*s-s = s*((1+r)-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2009 af peter lind

s er sat uden for en parantes. Ganger du parantesen ud vil s gange -1 på venstre side i anden ligning give -s


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af mathon

se


Svar #4
12. juni 2009 af johanne10 (Slettet)

LIge da jeg skrev ligningen ind så jeg løsningen. Men tak for svaret alligevel:D


Skriv et svar til: Bevis for sætning A(n)=x*s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.