Fysik

stedfunktion

12. juni 2009 af birisi (Slettet)

Jeg forstår ikke flg:

Da s'(t)=v(t) er stedfunktionen s(t) en stamfunktion til v(t)=a0*t+v0. Det følger så, at

s(t)=½*a0*t2+v0*t+s0 ??

skal til eksamen i fysik så vil gerne have det på plads :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Integrer v(t) mht. t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2009 af MN-P (Slettet)

sted afhænger af hvornår man ser på ganstanden og er altså afhængig af t: s(t)

hastigheden er stedændrein på tidsenhed :  v(t)=?s/?t

acceleration er hastighedsændring på tidsenhed: a(t)=?v/?t

Så må matematikken tage over:

Da v(t)=?s/?t er s(t) stamfunktion til v(t) og da a(t)=?v/?t er v(t) stamfunktion til a(t)

v'(t)=a integreres  får man  v=at+k1

s'(t)=at+k1 integreres får man s=½at2+k1t+k2


Skriv et svar til: stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.