Matematik

fremskrivningfaktor og gennemsnitlig procent.

12. juni 2009 af trinenh (Slettet)

heej...

jeg har fået mit udkast til mundligt matematik eksamen, og sidder og bøvler men et spørgsmål, som går ud på at omtale begreber som fremskrivningsfaktor og gennemsnitlig procent, ved godt at fremskrivningsfaktor er 1 + r men, ville gerne kunne sige lidt mere til eksamen om det..

mvh. trine Hansen


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan bevise at du lægger p% til et tal ved at gange tallet med 1+p.

Derefter kan du vise renteformlen K=Ko·(1+r)n.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juni 2009 af mathon

yo = b*axo

y = b*axo+Δx = (b*axo)*aΔx = yo*aΔx

fremskrivningsfaktoren er aΔx
som
med a = (1+r), Δx = n og y = K
giver udtrykket

Kn = Ko(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2009 af mathon

variabel rentefod:

Kn = Ko(1+r1)*(1+r2)(1+r3)(1+r4)(1+r5)(1+r6)*.........*(1+rn) = Ko*(1+rmiddel)n    hvoraf

rmiddel = [(1+r1)*(1+r2)(1+r3)(1+r4)(1+r5)(1+r6)*.........*(1+rn)]1/n - 1


Skriv et svar til: fremskrivningfaktor og gennemsnitlig procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.