Studievejledning

Hjælp til GSK/HF enkeltfag, SU og videregående uddannelse

12. juni 2009 af thelonely (Slettet)

Jeg har et par spørgsmål angående GSK(Gymnasial Supplering) og HF Enkeltfag, som jeg håber nogle kan svare på.


1. Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt jeg har dumpet matematik B eller ej. Jeg fik 7 i skriftlig og 5 i mundtlig(gammel skala). Det giver 6 i gennemsnit og som jeg har forstået det og læst mig frem til, så er det bestået. dvs. jeg har bestået Mat B, også selvom jeg dumpede i den mundtlige del.

Så jeg opfylder de specifikke adgangskrav til f.eks. Sam-bas på RUC i matematik eller hvad? Så jeg behøver ikke at tage Mat B på et GSK kursus?

Spørgsmålet er om man skal være bestået samlet eller om man både skal have bestået den skriftlige og den mundtlige del hver for sig.

2. Jeg skal desuden bruge det næste år på at læse historie B, idehistorie B eller samtidshistorie B. Desuden skal jeg have et sprog på A niveau eller et fortsættersprog på B niveau.

Historie kan jeg sagtens gennemføre på et halvtårigt forløb, men problemet bliver sprogfaget. Jeg har kun haft 3 års tysk i folkeskolen og det var reelt set kun 1 år, da undervisningen virkelig led under lærermangel, så vi havde rigtig mange forskellige vikarer i tysk. Derfor tog jeg ikke tysk på HTX og jeg skal formentligt starte helt fra bunden og bruge et helt år eller et halvt år hvor jeg har rigtig mange timer.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg kan sammensætte et gsk/hf enkeltfags skema så jeg samtidig får SU. Jeg har brugt kvuc.dk og ug.dk, men jeg synes at det er meget svært at sammensætte et skema.  

Jeg er lidt i tvivl om SU reglerne. GSK kræver minimum 16 timer om ugen før man kan få SU, men HF kræver minimum 23 timer om ugen. Jeg har færdiggjort min HTX eksamen, så jeg burde gå ind under GSK. Problemet er bare at GSK ikke tilbyder ret mange fag og de fag som de ikke tilbyder skal man tage som enkeltfag. f.eks. tilbyder GSK ikke Historie B, så det skal jeg tage som enkeltfag... går det så ind under de 23 timer eller de 16 timer?

inde på kvuc.dk kan man også læse om de fag som GSK tilbyder og de fag som HF tilbyder, men inde under "se holdene" er der slet ikke ligeså mange hold som de tilbyder fag.

Hvis jeg nu prøver at sammensætte et skema, er der så nogle som vil kommentere og hjælpe? For det er godt nok en jungle og de vejledere jeg har været inde hos har slet ikke været hjælpsomme, snarere tværtimod.


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. juni 2009 af Nyx (Slettet)

 1: JA - Du har bestået Mat B, hvis dine karaktere i dette fag's gennemsnit giver 6 (2) eller over. 

2: Det er sådan at HF -enkeltfag og GSK egentlig er det samme, altså, de samme hold. Det vil sige at du sagtens kan tage et HF-enkeltfags hold, som gsk, og derfor kan nøjes med de 16 timer. 

Jeg begyndte på VUC Nordsjælland i sommers, og kunne sagtens tage VUC hold som GSK, det skulle blot fremgå af mine tilmelding. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. juni 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Om du kan bruge dit gennemsnit fra mat b på Sam-bas på RUC i matematik, kommer an på, om du opfylder de specifikke adgangskrav på den pågældende uddannelse.

Nogle steder har de som minimumskrav, at man skal have 6 i snit (ny ordning) mellem fag, for at blive optaget, andre steder skal man have mindst 7 på a-niveau i mat. Det skal du undersøge på RUCs hjemmeside, hvor de informerer helt specifikt.


Skriv et svar til: Hjælp til GSK/HF enkeltfag, SU og videregående uddannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.