Fysik

specifik varmekapacitet

13. juni 2009 af irv (Slettet)

Et kobberkalorimeter med varmekapaciteten 75 J/K indeholder 300 g petroleum. Begyndelsestemperaturen er 17,8 ºC. Et kobberlod med massen 100 g opvarmes til 100 ºC, hvorpå det overføres til kalorimetret, hvor fællestemperaturen bliver 22,0 ºC.
Kobbers specifikke varmekapacitet er 387 J/(kg•K).
Find petroleums specifikke varmekapacitet.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2009 af mathon

mCu*cCu*(100-F) = Ckal*ΔT + mpet*cpet*ΔT

(0,100 kg)*(387 J/(kg*K))*((100-22) K) = (75 J/K)*((22-17,8) K) + (300 g)*cpet*((22-17,8) K)

hvoraf cpet beregnes


Svar #2
13. juni 2009 af irv (Slettet)

det er bare så overskueligt når det står således, men jeg har 3 forskellige formelsamlinger og ville aldrig finde frem til den formel, er det noget man skal vide før man kan sætte det sammen?

Mange tak for hjælpen


Svar #3
13. juni 2009 af irv (Slettet)

Og temperaturen skal den ikke angives i celcius? eller omregnes til Kelvin`?


Svar #4
13. juni 2009 af irv (Slettet)

Også er jeg faktisk også i tvivl om hvad du mener med *(100-F) for hvis det skal måles i kelvin så bliver det jo til et neg tal?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2009 af mathon

energiafgivelse = energimodtagelse     (hvilket du skal vide på forhånd)

ΔT i Kelvingrader = ΔT i Celsiusgrader

(0,100 kg)*(387 J/(kg*K))*((100-22) K) = (75 J/K)*((22-17,8) K) + (0,300 kg)*cpet*((22-17,8) K)

3018,6 J = 315 J + (1,26 kg*K)*cpet

(1,26 kg*K)*cpet = (3018,6 - 315) J = 2703,6 J

cpet = (2703,6 J)/(1,26 kg*K) = 2145,71 J/(kg*K) ≈ 2,146 kJ/(kg*K)


Skriv et svar til: specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.