Matematik

cosinus, sinus og tangens

13. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

løs følgende ligning.

4 sin i anden x - 4cosx =1

er ikke sikker på hvad jeg skal gøre

kender sinx /cosx = tanx

og 1= sin i anden x + cos i anden x


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2009 af peter lind

Brug den sidste sætning til at erstatte sin2(x) i ligningen med noget der kun indeholder y=cos(x). Du vil derved få en andengradsligning i y, som du må løse.


Svar #2
13. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

ja ok ...når man så har fået de to svar i andengrads ligningen er man jo ikke færdig...så skal man vel tegne en enhedscirkel for at finde de andre løsninger? er der nogen der vil forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2009 af peter lind

Nej Så har du cos(x)=y1 eller cos(x)=y2, hvor y1 og y2 er løsningerne til andengradsligningen. Det kan slås op såfremt |y1| ≤1


Skriv et svar til: cosinus, sinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.