Kemi

Oxonium-ionen pKs-værdi

13. juni 2009 af AlohaAloha (Slettet)

Hej alle sammen :)

Jeg sidder og læser op til årsprøve i kemi, og er kommet i tvivl om en ting... Hvad er oxonium-ionens pKs-værdi?? ét sted i mine noter, har min lærer sagt, at den er 0, og et andet sted har han sagt -1,74! Søger jeg på nettet får jeg også begge disse tal-værdier, så jeg er blevet pænt forvirret :D

Håber nogen kan være behjælpelige :) på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2009 af badooo (Slettet)

Oxonium-ionens pKs-værdi?

Altså, pKs-værdien for en syre angiver jo, hvor stærk syren er - altså, hvor mange oxonium-ioner der vil være dannet i vandig opløsning.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. juni 2009 af mathon

pKs(H3O+(aq)) = -1,74


Svar #3
13. juni 2009 af AlohaAloha (Slettet)

#2 Okay, tak :) Hvilket vil sige, at Ks-værdien er 101,74, ikke?


Brugbart svar (3)

Svar #4
13. juni 2009 af mathon

Ks = 10-pKs = 101,74 = 54,9541


Svar #5
13. juni 2009 af AlohaAloha (Slettet)

okay tusind tak :) så skulle der være styr på det!


Skriv et svar til: Oxonium-ionen pKs-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.