Matematik
Integralet af eksponentialfunkion
12. december 2004 af
Sabrina (Slettet)
Jeg skal udregne integralet af 6x*0,4^x
Jeg har prøvet at bruge regnereglen for partiel integration - dog uden held.
Når jeg bruger den, ender jeg op med at skulle finde integralet af 0,4^x, hvilket kun giver et endnu værre udtryk, som skal integreres.
I må gerne give bare et hint :)
Jeg har prøvet at bruge regnereglen for partiel integration - dog uden held.
Når jeg bruger den, ender jeg op med at skulle finde integralet af 0,4^x, hvilket kun giver et endnu værre udtryk, som skal integreres.
I må gerne give bare et hint :)
Svar #2
12. december 2004 af Sabrina (Slettet)
Hej Frodo
Ja, men jeg har også x ganget på funktionen. Og kan jo ikke interegrere dem hver for sig. Ved brug af partiel integration ender jeg stadig op med 0,4^x, som skal integreres (jf den formel du selv skriver op)
Ja, men jeg har også x ganget på funktionen. Og kan jo ikke interegrere dem hver for sig. Ved brug af partiel integration ender jeg stadig op med 0,4^x, som skal integreres (jf den formel du selv skriver op)
Svar #4
13. december 2004 af frodo (Slettet)
ja.. Hvis du nu bruger partiel:
int(x*0,4^x dx)= int((0,4^x)*x dx)= 0,4^x/ln0,4 * x - int(0,4^x/ln0,4 * 1)
int(x*0,4^x dx)= int((0,4^x)*x dx)= 0,4^x/ln0,4 * x - int(0,4^x/ln0,4 * 1)
Skriv et svar til: Integralet af eksponentialfunkion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
