Matematik

Matematik Brøker Please hjælp.

16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

Hejsa her er det nogle opgaver jeg ikke kan forstå håber jeg kan få noget hjælp.

1.Hvordan kan jeg tage 2.33 og omregne det til en brøk?

2.Hvordan kan jeg lave en regne en uægte brøk ud? 2/3 + 1/3

3. hvis der fx står 5/2 hvordan kan jeg så regne det ud til et helt tal og brøk?

4. hvordan ganger man et tal med en brøk som: 4 * 1/5

5. 9 glas fyldes med sodavand der er plads til 3/8 L i hvert glas hvor mange 1Liters sodavand er der brug for ??

6.i et frikvarter har skolekiosken solgt 9 1/4 liter juice og 7 brikker juice a 1/3 liter hvormange liter solgte de ??

7. Niklas drikker et glas cola. i første slurk drikker han 1/6 af inholdet i anden slurk 1/4 af indholdet hvor stor en del er der tilbage?

8. 3/5 af et sodavandslager er coaer resten er andre slags vand, der står 2400 kasser cola. hvormange kasser er der i alt?

9.der er 20 med til viktorias konfirmation. hendes forældre serverer både hvidvin og rødvin de regner med at deltagerne i gennemsnit drikker 1/4 L hvidvin og 1/2 L rødvin. hvor mange flasker af hver slags skal de købe når der er 3/4L i en vinflaske'?

Det var alt håber i kan svare på det meste af det, vil meget gerne også have en forklaring på hvordan man gør i stedet for i bare skriver et svar. I behøver selvøglig ikke svare på det alt sammen, hvis i ikke gider :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2009 af Duffy

Prøv nu selv at lave dine lektier først. Spørg så. Ellers lærer du ikke noget. Kig på eksemplerne i din matematikbog.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:brøk_2.doc

Svar #3
16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

Har prøvet, Ellers ville jeg ikke spørge. Og jeg kan heller ikke bare bruge direkte svar til noget, skal bruge en forklaring på hvordan man gør.


Svar #4
16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

Og mange tak Mathon Du for Nice


Svar #5
16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

i opg 2 Hvad nu hvis der står 2/3 + 1/4 Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2009 af MN-P (Slettet)

2/3+1/4 start med at lave fælles nævner (find et tal som både 3 og 4 går op i) her 12

forlænd brøkerne hver for sig, så de begge får 12 i nævneren

2*4/(3*4) +1*3/(4*3)=8/12+3/12= 11/12


Svar #7
16. juni 2009 af range ploox (Slettet)

Okay tak, Men Der er også en opg jeg ikke forstår Som mathon har Fixet til mig, Jeg spørger og der står:

hvis der fx står 5/2 hvordan kan jeg så regne det ud til et helt tal og brøk?

Han svare: 5/2 = 4/2 +1/2 =2 + 1/2 =2'1/2                             1   
                                                                       Altså:               2    ____

                                                                                                       2

Kunne godt tænke mig at en Skar det ud i pap for mig hvordan man regner 5/2 ud i et helt tal og en brøk


Skriv et svar til: Matematik Brøker Please hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.