Matematik

PARABLER

16. juni 2009 af jegvil (Slettet)

En parabel hvor y=-a^2

sat ind i silleben, hvor x= -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3

Mit problem er:
1) Hvordan sætter jeg de negative x-værdier ind i formlen for parablen? Altså hvad bliver - -3^2 (skal man først regne potensen ud: -3*-3=9, og så derefter sætte et minus foran, så det bliver -9.?)

2) c og b er = 0 (som man kan se på formlen for parablen). Det skulle meget gerne betyde, at den skar i (0,0). Når jeg har den viden, skal jeg så ikke regne rødderne ud?
Hvis jeg regner rødderne, resulterer det i at partablen skulle have 2 rødder i henholdsvis -1 og 1.

Håber i vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af mathon

y = -x2

x = -3
y =-(-3)2 = -9


Svar #2
16. juni 2009 af jegvil (Slettet)

tak! det er bare fordi at lommeregneres skriver det bliver 9. så blev forvirret...


Skriv et svar til: PARABLER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.