Matematik

ENHEDSCIRKLEN!

16. juni 2009 af mill2010 (Slettet)

Hej, jeg skal op til matematik eksamnen her på torsdag.
Jeg sidder og kigger på enhedscirklen.
Hvad kan man bevise når der er et overemne kaldt: Sinus og cosinus i den retvinklede trekant og enhedscirklen?

Hvad skal jeg sige? + jeg forstår ikke formålet med enhesciklen?

Mille


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2009 af mathon

eftervis ved brug af pythagoras - når der foreligger en retvinklet trekant
x2 + y2 = 1

vis ved indsættelse,
at formlen også gælder
i de 4 punkter
(1;0), (0;1), (-1;0) og (0;-1)

x = cos(v)
y = sin(v)                             som ved indsættelse i enhedsvirklens ligning

giver

cos2(v) + sin2(v) = 1              som er grundrelationen

ved forklarende betragtning af enhedscirklen
kan de periodiske funktioner
   f(x) = y = cos(x)
   g(x) = y = sin(x)                 hver for sig skitseres i et koordinatsystem
   h(x) = y = tan(x)


Svar #2
16. juni 2009 af mill2010 (Slettet)

Men hvad kan jeg bevise?
hvis jeg nu tager udgangspunkt i grundrelationen cos2(v) + sin2(v) = 1
Hvordan beviser jeg at dette er sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2009 af mathon

nærlæs #1


Skriv et svar til: ENHEDSCIRKLEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.