Matematik

uægte brøk hjælp mig please

16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Vil gerne vide hvordan man regner en uægte brøk som f.eks. 1/2 + 1/3

Jeg finder først en fælles nævner og det er så 6. er resultatet så 1/6 eller er det 2/6 ?? Bare forklar Hvordan man gør : )

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af MN-P (Slettet)

1/2+1/3 forlænges  1*3/(2*3)+ 1*2/(2*3)=3/6+2/6 =( 3+2)/6 =5/6


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Du skal forlænge brøken 1/2 med 3 - dvs. gange med 3 både i tæller og nævner, for at få sjettedele ud af det. Resultatet af det bliver 3/6.

Check: 1/2 = 3/6  ok!

Du skal derimod forlænge 1/3 med 2 - dvs. gange med 2 både i tæller og nævner, for at få sjettedele ud af det. Resultatet af det bliver 2/6.

Check: 1/3 = 2/6  ok!

Nu kan du lægge dem sammen direkte, da du har det samme stående i nævneren (nederst) i begge brøker.

Husk, at du kun skal lægge tællerne sammen...

Resultatet bliver:

3/6 + 2/6 =(3+2)/6 = 5/6

Håber det hjalp lidt... :-)


Svar #3
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Tak for jeres svar det var mere end nok jeg er virklig taknemmelig


Svar #4
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Eller vent Mathteacher Hvorfor Skal jeg forlænge brøken med 3 ?

(Du skal forlænge brøken 1/2 med 3) - Skrev du


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Fordi, der står 2 i nævneren. Du vil gerne have, at der skal stå 6 (for at få dem på fælles brøkstreg), så derfor forlænger du med 3.

3·2 = 6.

Men så er det, at du skal huske at gange BÅDE i tæller og nævner! Ellers ændrer du jo brøkens værdi.

Altså forlænge brøken med 3... :-)


Svar #6
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Når okay har et til spørgsmål vent lige : )


Svar #7
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

arh ligemeget tror ikke jeg helt har fået fat i det.


Svar #8
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Når det er en Minus jeg skal regne ud som fx 3/4 - 2/3 kan jeg så bare tage at finde en fælles nævner som i dette tilfælde er 12, og bare minuse 3 med 2 så det giver 1/12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Nej! For du skal jo også huske at gange tællerne, når du forlænger...


Svar #10
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Kan du så ikke lige vise hvordan du ville regne 3/4 - 2/3 ud jeg er meget glad for at du vil hjælpe mig : )


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

3/4 - 2/3 =3·3/4·3 - 2·4/3·4 = 9/12 - 8/12 = (9-8)/12 = 1/12


Skriv et svar til: uægte brøk hjælp mig please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.