Samfundsfag

Samfundsfagseksamen på A niveau - hurtig hjælp!

17. juni 2009 af Mewzie (Slettet)

Jeg er den eneste på mit hold, der ikke er i en gruppe, eftersom jeg ikke kender nogen, og jeg er meget dårligt rustet til eksamen i sig selv.


Jeg har 24 timers forberedelse og har forstået at jeg skal opbygge en synopsis ud fra det materiale jeg har fået og så noget selvfundendt? Men hvordan bærer jeg mig ad?

Alle former for gode råd og hjælp modtages med kyshånd. Jeg skal trække mit emne i morgen tidlig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af Ade (Slettet)

Ordet synopsis er desværre blevet et populistisk udtryk blandt mange lærere. Det skriftlige produkt du skal udarbejde er ikke en synopsis, som du garanteret kender det fra AT, men dermiod et slags talepapir.

På talepapiret kan det være en god idé at skrive hvilke teorier du vil anvende i arbejdet med emnet. Både til hjælp for dig selv, men også så eksaminator og censor har en idé om hvad du vil nævne.

Jeg tror ikke du skal fokusere så meget på, hvordan du udarbejder den synopsis. Det er en mundtlig prøve, og kravene er naturligvis sat derefter. Det er din mundtlige præstation, der er i centrum.


Svar #2
17. juni 2009 af Mewzie (Slettet)

Men skal jeg udarbejde problemstillinger som til for eksempel historie eksamen? For jeg havde tænkt mig at benytte nogenlunde samme fremgangsmåde i mangel af bedre. Vi har kun lavet én synopsis til eksamenstræning, og det var i starten af året, da ingen endnu var sikre på, hvad det egentlig indebar.

Jeg er ganske på bar bund.

Jeg ved blot at min lærer går meget op i metode i form af indsamling af undersøgelsesmateriale som spørgeskemaer og statistikker, og han er ikke meget for at man bruger allerede skabt materiale. Men det er begrænset hvor mange spørgeskemaer jeg kan nå at få udsendt i mine 24 timers forberedelse.

Jeg ville ønske, jeg var lidt bedre rustet, så hvis du kan hjælpe mig ydeligere, ville det være fantastisk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2009 af Ade (Slettet)

Det lyder som om din lærer har givet dig en anden udmelding end jeg selv fik, da vi øvede samfundsfag eksamen. Min lærer ville netop have sagt, at det er den teoretiske viden og anvendelsen af denne (dvs. dine analytiske evner), der er i centrum.

Det er nok ikke nogen god idé, at du følger mine råd, hvis din egen lærer har givet dig anden besked.


Svar #4
17. juni 2009 af Mewzie (Slettet)

Jeg har ikke rigtig fået nogen besked af min lærer. Han har intet materiale lagt op til os af hvad jeg kan se, men til min AT eksamen som jeg også skrev i blandt andet samf. A - blev jeg meget kritiseret for mit materiale.

Men kan jeg slippe afsted med at lave nogle taksonomiske problemstillinger med fokus på analyse og perspektivering - og så snakke ud fra det?

Lige nu har jeg intet at gå ud fra.


Skriv et svar til: Samfundsfagseksamen på A niveau - hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.