Matematik
differantialkvotient
13. december 2004 af
andreasc (Slettet)
Er desværre udsat for en matematik opgave jeg ikke kan klare :/
opgaven lyder således:
Bestem k, så linjen med ligningen y-x = k er tangent til grafen for funktionen f(x)= tanx + 3
jeg starter med at finde f'(x) som er:
1+tan²x
jeg ved at hældningskoefficienten er 1, og ved at f'(x) = a
derefter kan jeg sætte ligningen op: 1 = 1 + tan²x
herefter har jeg problemer med at isolere x, og håber derfor at i kan hjælpe mig.
på forhånd tak
opgaven lyder således:
Bestem k, så linjen med ligningen y-x = k er tangent til grafen for funktionen f(x)= tanx + 3
jeg starter med at finde f'(x) som er:
1+tan²x
jeg ved at hældningskoefficienten er 1, og ved at f'(x) = a
derefter kan jeg sætte ligningen op: 1 = 1 + tan²x
herefter har jeg problemer med at isolere x, og håber derfor at i kan hjælpe mig.
på forhånd tak
Svar #2
13. december 2004 af andreasc (Slettet)
og til dem som måske får den samme opg vil jeg da lige fortælle hvordan jeg gjorde
1 - 1 = tan²x
<=>
0/tan² = x
0 = x
herefter finder jeg y
y = tan0 + 3
y = 3
y-x = k
3-0 = k
k = 3
1 - 1 = tan²x
<=>
0/tan² = x
0 = x
herefter finder jeg y
y = tan0 + 3
y = 3
y-x = k
3-0 = k
k = 3
Svar #3
13. december 2004 af andreasc (Slettet)
forresten - det er opg 377 i mat2 ;) blir lidt lettere at søge efter opgaven hvis jeg skriver disse oplysninger
Skriv et svar til: differantialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
