Fysik

F= 1 ÷ T

17. juni 2009 af Lindberg05 (Slettet)

Hey alle sammen

Hvad beskriver denne ligning F= 1 ÷ T ?

Der står følgende i min bog " På tegningen kan vi se en bølgetop, der befinder sig i puktet A. Lidt senere befinder den sig i punktet B. Bølgen har da flyttet sig en bølgelængde λ. Den tid T, det tager bølgen at bevæge sig netop en bølgelængde, kalder vi en periode og størrelsen kalder vi frekvensen"

Har stirret mig blind på denne forklaring og har brug for en andens beskrivelse.

Jeg forstår ikke om jeg finder størrelsen, og i såfald størrelsen af hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af peter lind

Ligningen er definitionen på frekvens. Lad n være antallet af bølgetoppe der passerer et sted i minuttet. Der er tiden T mellem hver bølgetop. Antallet af bølgetoppe pr tidsenhed er så  n =1/T = frekvensen Frekvensen er altså antal bølgetoppe, der passere et givet sted pr. minut.


Skriv et svar til: F= 1 ÷ T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.