Dansk

Hjælp til mundtlig dansk emne "det ubevidste"

17. juni 2009 af lise nielsen (Slettet)

Hej alle, håber at der er nogle derude der kan hjælpe!

Jeg er så "heldig" at jeg skal op i dansk mundtlig eksamen om en lile uge og i den anledning skal vi forberede 7 fokusområder hvor man skal lave 5 minutters oplæg til hver og så kan man så komme op i en af dem.. En af fokusområderne er "det ubevidste" og kender kun til Freud og hans teori, er der nogle der ved hvordan man skal gribe det an? Tænker på om det er en bestemt periode og om det findes både i litteratur og kunst.. er helt blank, fordi at jeg pga. sygdom ikke var med til at gennemgå det på klassen. :-/

Vil virkelig sætte pris på nogle gode råd:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juni 2009 af Anklageren (Slettet)

Så vidt jeg ved er den eneste, der har fundet frem til en ordentlig teori Freud. Så du skal ikke være bange for at bruge hans Trekant teori.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. juni 2009 af Anklageren (Slettet)

Eller isbjerg teori kan sku ikke huske hvad den hed :p.


Svar #3
18. juni 2009 af lise nielsen (Slettet)

ok, ja man kan jo ikke komme udenom Freud:) Vil også prøve at slå Isbjergs teori op. !! Jeg var også mere ude efter om der var andre ting man kunne tage med, skal jo lave sådan en oplæg på 5 minutter og det kunne være godt med en indledning til hvad der kendetegner de her ubevidste noveller som bl.a. er skrevet af Anders Bodelsen "skygger", Brødrene Grimm "Eventyret om en, der drog ud for at lære frygt at kende", Tove Ditevsen "Vor herrebevares" og mange mange flere........ Vil bare være sikker på at jeg ikke overser en eller anden teori eller noget som er godt at sige, det kan godt være at jeg tænker for meget:)!!


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. juni 2009 af Anklageren (Slettet)

Haha ved du hvad det gør jeg sku også, og det er slet ikke noget du skal bekymre dig om, fordi det har vist sig anvendeligt for mig flere gange og reddet mig ud af mange ting. Men du kunne evt gå ind på google og slå "det ubevidste" op ?


Svar #5
18. juni 2009 af lise nielsen (Slettet)

HEHE.. har googlet det ubevidste, det giver ikke det store, men er tilgengæld fundet en fin bog som jeg skal hen og hente på biblioteket, tror at den løser alle mine "bekymringer":)


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. juni 2009 af Anklageren (Slettet)

Hehe godt at høre, men held og lykke :) .


Skriv et svar til: Hjælp til mundtlig dansk emne "det ubevidste"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.