Matematik

Et spg.

18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Hvordan finder man koordinaterne for en vektor mellem to punkter?

tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Trækker retningsvektorerne fra hinanden.


Svar #2
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

har du et bevis for dette...

undskyld - havde ik set at du havd svaret på spørgsmålet, derfor, skrev jeg det igen under; Koordinater ved et tal ganget med.......


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du kan selv gennemføre beviset.

Du har to punkter: (x1,y1) og (x2,y2).

Retningsvektorerne til de to punkter er:

a1 = (x1,y1) og a2 = (x2,y2).

Ved at sige a2 - a1 = v fås, at  v er vektoren fra det første punkt til det andet punkt.


Svar #4
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

okai tak :)

er det her rigtigt så?

a = punktet(2,4) og b = punktet(7,2)

a - b = (7-2, 2-4) = (5,2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej - hvad er 2-4?


Svar #6
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

det er punkt b :s ?

er det så blot;

(7-2) = 5, altså er svaret 5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Kig lige på din udregning i #4 igen - mangler der ikke et fortegn?


Svar #8
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Forstår det ikke..

er det a du fisker efter, således der kommer til at stå;

a = 5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Nej - hvad er 2-4?


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. juni 2009 af rosiette (Slettet)

-2


Svar #11
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener?

Men jeg har et gæt her:

x1 og y1 = (2,4) og x2 og y2 = (7,2)

derved skal jeg så sige;

a2 - a1 = v

v = (2-4,7-2) = (-2,5)

altså er svaret (-2,5) ?

hvis det ikke er det, så forstår jeg ingen ting?


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

haha, neej, du har bare lavet en simpel fortegnsfejl (: det første du skrev var rigtigt...

a = punktet(2,4) og b = punktet(7,2)

a - b = (7-2, 2-4) = (5,2)
 

dette er ikke helt korrekt, da 7-2=5 men 2-4 er ikke=2, men derimod -2

så dit svar er (5,-2)


Svar #13
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

amen altså :)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Et spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.