Matematik

Trigonometriske funktioner.

18. juni 2009 af Sarah27 (Slettet)

Hej alle sammen.

Står og skal til eksamen på mandag i matematik. Indenfor emnet trigonometriske funktioner bliver vi bedt om at bevise differentieringen af cosx. Desværre forstår jeg ikke beviset i bogen så håber I har nogen gode råd eller beviser jeg kunne få?

Håber i har tid til at hjælpe mig :)

De bedste hilsner

Sarah


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2009 af mathon

kunne det være

(cos(x))' = (sin((π/2)-x))' = cos((π/2)-x)*((π/2)-x)' = sin(x)*(0-1) = -sin(x) ?

...........

cos((π/2)-x) er en sammensat funktion


Svar #2
18. juni 2009 af Sarah27 (Slettet)

Det bevis har jeg aldrig set. Det ligner slet ikke det i morgen. Til gengæld giver det her jo fuldstændig mening :) Det er jo forståeligt og lige til..

Tusind tak for hjælpen!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2009 af mathon

ellers
se
 


Svar #4
19. juni 2009 af Sarah27 (Slettet)

Tak.. Endnu en gang et helt andet bevis end det vi har i bogen. Men meget mere forståeligt :)


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.