Matematik

Diskriminanten i en andengradsligning?

18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

Hej. jeg sidder her og forbereder mine prøvespørgsmål i mundtlig matematik, og har et punkt der hedder:

vis hvordan x findes i ligninger af typen ax^2+bx+c=0

jeg har gennemført beviset for, at måden at finde x på er

x=-b±√d/2a
hvor d= b^2-4ac

der er bare noget, jeg ikke kan få til at stemme... hvis b^2 er mindre end 4ac, bliver diskriminanten et minustal, og man kan ikke tage kvadratroden af et minustal?

er der nogen, der kan forklare mig, hvad det er, jeg har gjort forkert`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Du har ikke gjort noget forkert.

Når diskriminanten bliver negativ er der ingen løsning til andengradsligningen.

Hvis du ser på  en afbildning af andengradsfunktionen i et kooedinatsystem, ligger parablerne forskellige steder efter hvor store a, b og c er. Rødderne er parabelens skæring med x-aksen.

Når diskriminanten er negativ ligger parabelen så dens ben ikke skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af mathon

x = (-b±√(d))/(2a)

hvor d = b2- 4ac

når d<0 har 2.gradsligningen ingen reelle rødder

...så du har ikke gjort noget forkert
men
konstateret noget korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2009 af mathon

se


Svar #4
18. juni 2009 af Tamara- (Slettet)

tak ;) det var vist en smutter, for har lige siddet og vist at man ikke kan bruge en andengradsligning hvis diskriminant er lavere end 0, men det glemte jeg hurtigt igen ....

men tak, nu har jeg da lært hvad GRUNDEN til at dette ikke kan lade sig gøre er, og det gør det lettere at forstå..


Skriv et svar til: Diskriminanten i en andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.