Matematik

ligninger

18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

hvordan ville i regne (1+r)3 = 1,2 ud ? forstår det simpelthen ikk..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Tag den tredje rod på hver side og træk herefter 1 fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider log((1+r)3) = 3*log(1+r) = log(1,2). Du kan også udrage den 3' rod. 1+r=1,21/3


Svar #3
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

så ligningen hedder 13 + r3 = 1,23 - 1? eller hva . hva gør jeg med r'et ?


Svar #4
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

ok men hvordan får jeg det der r væk ?


Svar #5
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

r'et er det så vækstraden ? eller rentefoden

så hvis det fx er 7% så skal r erstattes med 0,7 . eller er jeg ikke engang tæt på det rigtige :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2009 af badooo (Slettet)

Skriv evt. din opgave op. Du kommer med små brudstykker, hvilket gør det:

1. Svært at hjælpe

2. Forvirrer mht., hvad du rent faktisk skal have hjælp til.


Svar #7
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Jeg skal bare have hjælp til at regne ligningen ud. Forstår ikk hvad jeg skal gøre med det r, det er der jo ikke på en lommeregner. hvis du forstår ?

ligningen ser sådan her ud: (1+r)3 = 1,2


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Skal du isolere r?


Svar #9
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

ehm det ved jeg ikke.. altså hele opgaven lyder sådan her:

Vis nogle af de regneregler man bruger, når ligninger skal løses.
Du kan hertil benytte:  2x + 3 = 1            3x – 1 = -3x + 5  og  (1+r)3 = 1,2

det kan være det er nemmere at forstå sådan ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2009 af MN-P (Slettet)

(1+r)3=1,2 ⇒                  Uddrager den 3. rod på begge sider

1+r=3√1,2 ⇒                   trækker 1 fra på begge sider

r=3√1,2 -1


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.