Matematik

trigonometri

18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

hvad er sammenhængen mellem siderne i to ensvinklede trekanter

og hvad er begrebet forstørrelsesfaktoren ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Er det ikke bare a1/a = b1/b = c1/c = k , hvor k = forstørrelsesfaktoren??


Svar #2
18. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

det er det jeg ikk ved:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Ok ... Jeg ville mene det er det der menes med ensvinklede trekanters sammenhæng og størrelsesforhold... Er dog ikke helt sikker, så du må bære over med, at jeg måske tager fejl ...

Hvis du altså har to trekanter som er ensvinklede, er sammehængen mellem siderne i de to trekanter givet ved a1/a = b1/b = c1/c = k , hvor k = forstørrelsesfaktoren (som jeg skrev).

Hvis siderne i den største trekant benævnes, a1, b1 og c1, og siderne i den mindste trekant benævnes a, b og c, så kan du finde forstørrelsesfaktoren hvis du kender to af de samme sider, fx b1 og b. Hvis fx b1 = 28cm og b = 8cm kan du finde forstørrelsesfaktoren ved at sige 28/8 = 3,5, hvorved forstørrelsesfaktoren, k = 3,5. Dette resultat kan du så anvende i formlen a1/a = b1/b = c1/c, for at finde de andre sidelængder, fx hvis a = 6 og c1 = 42, og du skal finde siden a1 og c. Derved siger du:

a1/a = b1/b = c1/c

a1/6 = 28/8 = 42/c

For at finde siden a1:

a1 = 3,5 * 6           (dvs. forstørrelsesfaktoren, k, ganget med siden a)

For at finde siden c:

42 = 3,5 * c           

c = 42/3,5             (dvs. c1 divideret med forstørrelsesfaktoren,k)

På den måde kan du altså finde siden a1 = 21 og siden c = 12.

Trooor det er nogenlunde sådan ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Det ser rigtigt ud! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Super olise ;)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.