Kemi

oxidationstal

19. juni 2009 af Linda1 (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke se hvorfor MnO4- har oxidationstallet + 7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2009 af kimor (Slettet)

Det har den fordi du skal kigge på O4. Oxygen står i 6. hovedgruppe, og mangler derfor 2 elektroner for at opnå ædelgasstruktur. Dette vil sige at en enkel oxygenatom vil have -2. Men når der er 4 af dem, bliver det selvfølgelig til -8.Dog står der et "-" efterfølgende, og når der gør dette skal man trække dette fra. Det handler så om at opnå neutralitet - derfor +7


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2009 af mathon

x + 4(-2) = -1
x - 8 = -1
x = 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2009 af mathon

summen af de vægtede oxidationstrin
skal være lig med
ladningen
- regnet med fortegn -  udadtil

1*(+7) + 4*(-2) = -1


Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.