Kemi

Neutroner!!

19. juni 2009 af f-afg-s (Slettet)

Hey kloge mennesker derude .. Jeg sidder og læser op til kemi prøven, men jeg har glemt hvordan man finder antal neutroner. Eksempel vis vil jeg finde Aliminiums netron antal, men jeg ved ikke rigtigt hvordan? :s

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

Nukleontal = protontal + neutrontal

Neutrontal = nukleontal - protontal

Nukleontallet for aluminium er 27, og da det er det 13'ende grundstof, er der 13 protoner. Altså er antallet af neutroner 27-13 = 14


Skriv et svar til: Neutroner!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.