Matematik

Grænseværdien for differenskvotient

21. juni 2009 af SørenV (Slettet)

Hvordan kan jeg "bare" vide at grænseværdien for en differenskvotient = differentilakvotienten, hvis funktionen er differentiabel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af mathon

...sådan er differentialkvotienten defineret

f '(xo) = limes (Δy/Δx) = dy/dx
           Δx→0

når Δx → 0
bliver differenserne infinitesimale og kaldes differentialer
og  skrives dy og dx

differenskvotient → differentialkvotient

............
idet der mindes om
at
kvotient = resultatet af en division


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2009 af mathon

differentialkvotienten
f '(x) = dy/dx
er således både
          et matematisk begreb
og
          kvotienten mellem to differentialer, hvorefter den er blevet navngivet


Skriv et svar til: Grænseværdien for differenskvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.