Matematik

Fremskrivningsfaktor

21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

er kommet lidt i tvivl da jeg synes jeg har set fremskrivningsfaktoren i to sammenhænge.. den ene ved eksponentiel udvikling og den anden i forbindelse med procent og rentesregning. er der nogle der kan forklare forskellen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af mathon

y = b*ax
og
y = yo*aΔx  med fremskrivningsfaktor a
som med

y = K, a = (1+r) og Δx = n

giver

Kn = Ko*(1+r)n


Svar #2
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

kan du forklare mig det lidt dybere ? tror ikke helt jeg forstår :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2009 af mathon

...du må selv spørge


Svar #4
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

det er jo også det jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2009 af mathon

...ikke hvad, der skal forklares dybere


Svar #6
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Nej undskyld. har byttet rundt på forstørrelsesfaktor og fremskrivningsfaktor.

vil bare gerne have en forklaring på hvad fremskrivningsfaktoren er, i forbindelse med eksponentiel udvikling :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2009 af mathon

y = b*ax

a er fremskrivningsfaktoren

Fy = (y/yo) = ax-xo = aΔx


Svar #8
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

tak.. nu forstår jeg lidt bedre :b


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.