Matematik

HJÆLP!! Monotonilinje

14. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)
HJÆLP!! Jeg skal finde monotoni forholdne for (x-2)/(sqrt(x)).. Når jeg differentiere den får jeg et udtryk ((sqrt(x))-((x-2)/(2*(sqrt(x)))/(x))) der ikke har nogle rødder...!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2004 af frodo (Slettet)

og hvad så? Så er den jo bare monotont voksende eller aftagende.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2004 af shack (Slettet)

f´(x) = rod(x) * 1 - 1/2rodx *(x-2) / x

Hvis du finder roden på dette, giver det:

x = -2 eller x = uendelig

f´(x) kan også skrives som x+2 / 2x^3/2

Hvis dette kan hjælpe dig

Svar #3
14. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Hvordan finder du roden til x=-2 eller x=uendelig??

Svar #4
14. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Og hvordan kan -2 være en løsning når man ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2004 af frodo (Slettet)

roden kan ikke være uendelig!
Det er lidt abstrakt at tale om, at funktionen vender om i "uendeligt", det håber jeg da du kan se.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2004 af shack (Slettet)

Nej var en regnefejl. Men så har du jo der dit svar. Monotomiforholdet er: positivt ]0;undelig[ og den har ingen ekstremumssteder eller vendepunkter.

Svar #7
14. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Okay tror jeg forstå tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2004 af frodo (Slettet)

og selvfølgelgi er -2 heller ikke rod!Der er den jo ikke defineret..

f og f' er kun defineret for positive x'er! du får derfor, at f' altid er positiv, hvilket vil sige at funktionen er monotont voksende i ]0;uendeligt[

Svar #9
14. december 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Lige et ekstra sidespørgsmål.. Når jeg har skrevet at dm(f)=R+ er det så nok eller skal jeg skrive dm(f)=R+\\{0}??..

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2004 af shack (Slettet)

R+ hører nul ikke ind under. Og nul skal jo ikke være med her.

Skriv et svar til: HJÆLP!! Monotonilinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.