Matematik

sinh(x) cosh(x) - hjælp

14. december 2004 af KjeldseN (Slettet)
Hejsa ...

Hvad er Dm for sinh(x) og cosh(x) ?

og beregnes de i radian- eller gradetal?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2004 af shack (Slettet)

Hvad mener du med sinh(x)?

Det skal regnes i radian.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2004 af frodo (Slettet)

NEJ!!!

sinh(x) er sinus hyperbolsk, og regnes vel ikke i grader, jf definitionen:

sinh(x)= (e^x-e^(-x))/2

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2004 af shack (Slettet)

Undskyld jeg vidste ikke at sinh havde nogen bestemt betydning.

Svar #4
14. december 2004 af KjeldseN (Slettet)

Det regnes altså i radianer?

går sinh(x) mod en lodret asymptote ?

mere generalt i hvilket interval ligger den ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2004 af Peden (Slettet)

Se på frodos definition, så kan det være du kan se noget derudfra.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2004 af frodo (Slettet)

den måles ikke i radianer heller, bare i "x'er".

Ingen lodrette, ingen vandrette, ingen skrå assymptoter

Dm(sinh(x))=R => Vm(sinh(x))=R


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2004 af frodo (Slettet)

Dm(cosh(x))=R => Vm(cosh(x))=[1;uendeligt]

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Hyperbolsk sinus og hyperbolsk cosinus er for ethvert x E R defineret ved

cosh(x) = (1/2)*(exp(x) + exp(-x))

sinh(x) = (1/2)*(exp(x) - exp(-x))

Funktionerne cosh og sinh har nogle pæne egenskaber, blandt andet

cosh(-x) = cosh(x)
sinh(-x) = -sinh(x)

cosh'(x) = sinh(x)
sinh'(x) = cosh(x)

for alle x E R. Disse relationer kan du eventuelt selv vise.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#7: V(cosh) = [1;uendelig)

Værdimængden er halvåben.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg vil prøve at forklare funktionernes grafiske udseende, hvis det hjælper til forståelsen:

sinh(x) ligner (x^2+1), omend mere rund.
cosh(x) ligner (x^3), omend mere "blød" og. For -1<x<1 ligner cosh(x) dog mest (x).

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2004 af frodo (Slettet)

#10: omvendt..

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ups ja, undskyld!!! :$

Skriv et svar til: sinh(x) cosh(x) - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.