Kemi

Cmasse%

23. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

Jeg har en opg. som jeg ikke lige kan finde ud af.

Jeg skal finde chlorindholdet i en prøve (af havvand).

Jeg har beregnet alt, indtil et spørgsmål der lyder således:

"Prøvens desistet antages at være 1 g/mL, beregn Cmasse% (NaCl)"

Hvad skal jeg, hvordan gør man?

på forhånd taaaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2009 af mathon

c = (p/100)*d/M

hvoraf

p = ((c*M)/d)*100

hvor
p er masse%
d er opløsningsnes densitet, 1000 g/L
M = 58,45 g/mol
c er den molære koncentration, [c] = mol/L


Skriv et svar til: Cmasse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.