Fysik

Haster - Ohms lov

24. juni 2009 af Celina S P (Slettet)

Hej.

Jeg er Celina og går i syvende.

Jeg sidder begravet i fysik, og prøver at besvare forskellige opgaver.

Dog er der nogle der er mig helt ufattelige,

fda jeg har været syg en del i den forgangne tid.

Det ville være fantastisk hvis i kunne hjælpe.

Det ene er, at man skal skrive Ohms lov.

Jeg har ingen anelse om hvad dét betyder.

Det andet er, at man skal sige hvad der har betydning hvor en kraftig elektromagnet.

Det eneste jeg ved dérom, er at det har noget med strømstyrken og antallet af vindinger at gøre. Men det er plads til tre svar.

Nogen der ved hvad det sidste er?

På forhånd, 

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

Ohms lov siger, at spændingsforskellen og strømstyrken er proportionale

U=R*I

hvor U = spændingsforskel

og I= strømstyrke

R= resistansen

Loven gælder dog kun for såkaldte resistorer, dvs. når resistansen er konstant (den er jo proportionalitetskonstanten).

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med det andet?


Svar #2
24. juni 2009 af Celina S P (Slettet)

Hehe mange tak!

Hvad betyder Resistansen?

Det du ikke forstår:

Spørgsmålet er helt ordret:

Hvad har betydning for en kraftig elektromagnet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

Resistansen er defineret som R=U/I ..

Enhver ledning har en resistans, forestil dig det som en slags evne til at lade elektroner passere i ledningen. Jo større resistansen er, jo færre elektroner komme der igennem ledningen per sekund. De skal altså presses og skubbes mere. En ledning med en lav resistans har altså en høj ladning per sekund.

mht. elektromagneten kan du checke følgende link ud

http://www.fysikbasen.dk/index.php?page=Vis&id=24


Svar #4
24. juni 2009 af Celina S P (Slettet)

Tusind tusind tak!

Du er min helt, ved du det? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juni 2009 af snuski (Slettet)

Hvad afhænger en elektromagnets styrke af?

Jo flere småmagneter der ensrettes i jernkernen på en elektromagnet, jo større vil den magnetiske virkning blive. Hvor mange småmagneter der ensrettes af spolen magnetfelt afhænger af to ting:

Antallet af vindinger i spolen.
Hvor stærk strøm, der går gennem spolen
.
 

forstår ikke de 3 felter har søgt flere steder på nettet?-- (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Tror det er lidt over niveau noget af det. Det er helt korrekt, men sproget begynder man vist først at bruge i gymnasiet :)

#6 Hvilke småmagneter taler du om? hehe


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juni 2009 af MN-P (Slettet)

En elektromagnets styrke afhænger, som du selv skriver, af antal vindinger og strømstyrke.

Derud over bør der tilsluttes jævnstrøm (ved velselstrøm skifter polerne hele tiden og magneten bliver meget svag)

Og så skal man huske at sætte en jernkerne i spolen.

Jeg vil tro at det er det sidste svar man forventer.


Svar #9
25. juni 2009 af Celina S P (Slettet)

Hehe. Mange tak.

Tror det med kernen, er "det manglende led".

Mange mange tak, til jer alle for hjælpen


Skriv et svar til: Haster - Ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.