Matematik

Division med decimaler

25. juni 2009 af Zuunes (Slettet)

Hejsa :D

Hvordan stiller man dette regnestykke op når man skal lave det som hoved regning,,

feks:

80 /  2.5 = ?

Eller hvor der er decimal først.

88.5 / med et eller andet,,


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. juni 2009 af Dynin (Slettet)

80 / 2.5 =80 / (5/2)=(80*2)/5=160/5=32


Svar #2
25. juni 2009 af Zuunes (Slettet)

Det er hvordan man sætter det op og regner det ud i hovedregning ?


Svar #3
25. juni 2009 af Zuunes (Slettet)

Ahhh jeg er med nu :D takker


Brugbart svar (3)

Svar #4
25. juni 2009 af Dynin (Slettet)

ja ... du omskriver decimalen til en brøk b/c og bruger derefter regnereglen a/(b/c)=(ac)/b


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Der er ingen grund til at omskrive decimalerne til brøk

Gang i stedet begge tal med 10 eller 100, så kommaet forsvinder

80:2.5=800:25= og så er det jo ligefrem hovedregning her (hvor mange 25 ører er der til 8 kr

Vil du også have den gammeldags udregning med håndkraft?

80,00:2,5=32,0                          ganger ud, trækker fra og trækker ned

75                                      

 5,0                                       kommaet kom med ned, så gir det 2 og inden der trækkes ned

 5,0                                 sættes kommaet i resultatet

  0,0


Skriv et svar til: Division med decimaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.