Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Gode råd til Studieretningsprojektet

12. december 2007 af Studieportalen.dk (Slettet)

Vi har samlet 10 gode råd til studieretningsprojektet:

Find en fast daglig arbejdsrytme - sig til dig selv, at du senest skal i gang f.eks. kl. 8.30. Hold pauser i skriveriet. Sørg for at få bevæget dine led i pauserne. Vær fokuseret i din arbejdsrytme. Sæt MSN på optaget / mobiltelefon på lydløs når du arbejder. Vær fokuseret når du søger på Internettet - du kan tjekke nyhederne, eller dine venners billeder i om aftenen. Spørg hvis du er i tvivl. Lav hver dag en plan for arbejdet næste dag. Gem dit projekt på USB-stick eller send det til din egen mail hver aften. Hold fri om aftenen. Dyrk motion eller tag på café med vennerne. Få en kammerat eller et familiemedlem til at læse korrektur. Print i god tid.

Du kan hente flere gode råd i Studieportalens vejledning til Studieretningsprojektet. Hvis du skriver projektet i Word, kan du med fordel også se nærmere på Studieportalens Wordguide.

Har du nogle gode råd til skriveperioden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2007 af ctc (Slettet)

Rettelse til 10 gode råd: 1. Stå op når det passer dig... Det er forskelligt for person til person hvornår man arbejder bedst 2. Hold pauser i skriveriet. Sørg for at få bevæget dig og lave noget andet der kan bringe tankerne lidt væk igen 3. Sæt messengerstatus til ikke tilstede, så du tillade dig at filtrere de ligegyldige samtaler fra. Det er dog i orden at skrive f.eks. med andre der laver studieretningsprojekt for at snakke om arbejdsprocessen 4. Google og Wikipedia er dine vennner 5. Spørg hvis du i tvivl. Her kan dine klassekammerater være meget gode at spørge, da en ensretningen af klassen form at aflevere på vil betyde at censor er mere villig til at acceptere det hvis det nu ikke er lige sådan at han forestillede sig srp-opgaver 6. Lav en overordnet plan for dit arbejde, men pas på med at stresse for meget igennem for at holde den præcist. Planlægning er godt, men stress er værre. Vær fornuftig når du planlægger 7. Gem dit projekt på USB-stick eller send det til din egen mail hver aften/dag 8. Hold fri flere gange i løbet af ugen, så der er tid til sjov med vennerne. Sker der ikke noget den ene aften kan man sagtens lige lave lidt projekt, så man er lidt foran til dagen efter 9. Læs selv korrektur og få evt. en kammerat elle et familiemedlem til. Lad dog vær at gå for meget op i det sproglige medmindre dit fag er dansk eller engelsk, da dette ellers vil tage for meget tid 10. Få printet i god tid. Har du en printer derhjemme så brug den, da der garanteret er rigtig mange der vil bruge skolens printere

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2007 af Jean

En lille tilføjelse 4. Husk kildekritik: http://studieportalen.dk/Fagsider/230/KildekritikpaaNettet.aspx

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2007 af Pistol Pete (Slettet)

11. Gør computeren til din ven! Dette gøres lettest vha. slik i storemængder - så kan man altid gå på skrump, når man er færdig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2007 af Christinana (Slettet)

Wow, jeg kan kun nikke genkendende til en af de ti punkter :) Godt nok kan jeg ikke tage stilling til de to sidste endnu, men alligevel. Den jeg kan nikke genkendende til, er 8. Men nu sidde jeg på en fredag aften og laver SRP, så mere sørgeligt kan det vel ikke blive :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af Christinana (Slettet)

Ang. afstemningen: Kan I ikke linke til de rigtige karakterer, når de engang bliver indsamlet? Så kan vi se, om gymnasieelever har en realitetssans :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2007 af JuMMe^ (Slettet)

Haha stå tidligt op? jeg er lige vågnet ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2007 af l1n0x (Slettet)

Wikipedia er ikke din ven hvis du skal skrive i historie.. Siden er ikke troværdig, da alle kan skrive i den. (ikke min mening, jeg ELSKER wiki, men ja)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2007 af ssstine (Slettet)

Hold da op hvor de video-vejledninger går STÆRKT! Får ingenting ud af dem :( Man skal jo være nørd i forvejen for at forstå det... Har nu forgæves siddet og prøvet at få "automatisk indholdsfortegnelse" og "automatisk sidehoved" til at fungere. Pis :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2007 af Jophiel (Slettet)

det er pisse nemt du skal bare markere de emner (du giver en titel så som "dansk del") og derefter vælger du inde under typografier at det skal være en overskrift (inde efter hvor vigtig den er 1.2.3) derefter går du ind under referencer og vælger indsæt indholds fortegnelse så laver den det selv (dette er taget ud fra word 2007)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2007 af ssstine (Slettet)

Men det er jo for sent nu? Jeg har lavet hele min opgave , og skal nu igang med indholdsfortegnelse. Er så dårlig til computere! Må sidde og gøre det på den mega-besværlige måde med "Indledning ......................................1" og sidetallene vil ikke stå under hinanden. Øv. Nå men imorgen er det lige meget :D Glædelig jul.

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2008 af pbr (Slettet)

Du kan få computeren til at lave den automatisk så kommer alt til at stå pænt under hinanden

Skriv et svar til: Gode råd til Studieretningsprojektet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.