Matematik

Hvor meget vil slutsaldoen være efter 5 år?

02. juli 2009 af dktekno (Slettet)

Opgave 1
På en konto indsættes 15.000 kr. Renten tilskrives helårligt over de næste 5 år, med følgende rentesatser: 4 % det første år, 4,5 % det andet år, 6 % det tredje år, 5 % det fjerde år og 4,75 % det femte år.

1. Hvor meget vil slutsaldoen være efter 5 år?
2. Hvilken fast årlig rente (gennemsnitlige rente) ville give den samme slutsaldo?

Opgave 2
På en konto indsættes 10.000 kr. Renten tilskrives helårligt over de næste 15 år, med følgende rentesatser: 7 % de første 3 år, 9 % de næste 7 år og 8 % de sidste 5 år.

1. Hvor meget vil slutsaldoen være efter 15 år?
2. Hvilken fast årlig rente (gennemsnitlige rente) ville give den samme slutsaldo?

Opgave 3
En person får følgende aftale: første år fås 10 % i rente og andet år fås 11 % i rente.

1. Hvor meget vil 10.000 kr. vokse til ifølge denne aftale?
2. Hvilken fast årlig rente (gennemsnitlige rente) ville give den samme slutsaldo?

Opgave 4
En person får følgende aftale: første år fås 0 % i rente og andet år fås 100 % i rente.

1. Hvor meget vil 10.000 kr. vokse til ifølge denne aftale?
2. Hvilken fast årlig rente (gennemsnitlige rente) ville give den samme slutsaldo?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. juli 2009 af Duffy

Opgave 1
På en konto indsættes 15.000 kr. Renten tilskrives helårligt over de næste 5 år,
med følgende rentesatser: 4 % det første år, 4,5 % det andet år, 6 % det tredje år, 5 % det fjerde år og 4,75 % det femte år.


SVAR:


1. Hvor meget vil slutsaldoen være efter 5 år?

Brug formlen K0·(1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+r4)(1+r5) = slutsaldoen være efter 5 år,
hvor K0 = 15.000


r1 = 4% = 0,04
.
.
.
r5 = 4,75% = 0,0475


2. Hvilken fast årlig rente (gennemsnitlige rente) ville give den samme slutsaldo?

Brug formlen for gennemsnitlig rente rg:

rg = [(1+r1)· ... ·(1+rn)](1/n) , for n år

I dit tilfælde:

rg =( ( [(1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+r4)(1+r5) ](1/5) ) - 1) · 100%


 


Skriv et svar til: Hvor meget vil slutsaldoen være efter 5 år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.