Matematik

Er opgaverne regnet korrekt?

08. juli 2009 af LarsenHansen (Slettet)

Opgave 1

Der indsættes 5.000 kr. på en konto til forrentning i 4 år. Kontoen forrentes med en årlig rente på 6 %, men med halvårlig rentetilskrivning. Hvor meget står der på kontoen til slut?

Svar:

K8 = 5.000*(1+0,03)^8 = 6.333,85 kr.

Opgave 2

På en konto står der i dag 6.000 kr. Renten har været uændret 6,5 % p.a. i 7 år, og der er blevet tilskrevet rente kvartårligt. Der er ikke blevet indsat noget på kontoen, siden kontoen blev åbnet for 7 år siden. Hvor meget blev der indsat, da kontoen blev åbnet?

Svar:

K28 = 6.000/(1+0,015)^28 = 3.954,60 kr.

Opgave 3

Der indsættes 4.000 kr. på en ny konto til forrentning. Kontoen forrentes med en årlig rente på 7 % med en årlig rentetilskrivning. På et tidspunkt er saldoen 8.000 kr. Hvor mange år er der gået, siden kontoen blev oprettet?

Svar:

n = ln(6.000/4.000)/ln(1+0,07) = 5,99 år

Opgave 4

Der indsættes 4.000 kr. på en ny konto til forrentning. Kontoen forrentes med en fast årlig rentetilskrivning. Efter 8 rentetilskrivninger, dvs. efter 8 år, er saldoen oppe på 6.000 kr. Hvor meget har den faste årlige rente været?

Svar:

r = 8√6.000/4.000-1*100 = 5,20 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2009 af mathon

Opgave 2

Ko = 6.000*(1+0,01625)-28 = 3.820,64 kr

Opgave 3

n = ln(8.000/4.000)/ln(1,07) ≈ 10,2 år

Opgave 4

r = (8√(6.000/4.000) - 1)*100 ≈ 5,20 %


Svar #2
08. juli 2009 af LarsenHansen (Slettet)

Er det så sådan her?

Opgave 1:

K8 = 5.000*(1+0,03)^8 = 6.333,85 kr.

Opgave 2:

K0 = 6.000*(1+0,01625)^-28 = 3.820,64 kr.

Opgave 3:

n = ln(8.000/4.000)/ln(1,07) ≈ 10,2 år

Opgave 4:

r = (8√(6.000/4.000)-1)*100 ≈ 5,20 %
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2009 af mathon

Opgave 4:

p = 100r
p
= (8√(6.000/4.000) -1)*100 ≈ 5,20 %


Svar #4
08. juli 2009 af LarsenHansen (Slettet)

Er det så sådan her?

Opgave 1:

K8 = 5.000*(1+0,03)^8 = 6.333,85 kr.

Opgave 2:

K0 = 6.000*(1+0,01625)^-28 = 3.820,64 kr.

Opgave 3:

n = ln(8.000/4.000)/ln(1,07) ≈ 10,2 år

Opgave 4:

p = (8√(6.000/4.000)-1)*100 ≈ 5,20 %
 


Skriv et svar til: Er opgaverne regnet korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.