Matematik

Rentesregning

09. juli 2009 af Europa-Elskeren (Slettet)

Hvordan regner man følgende opgave?

Finn låner 9600 kr. af sin bedste ven, Jacob, d. 11.3.1996 til en rentefod på 7,5 % p.a. Hvor meget skal Finn tilbagebetale (inkl. renter) den 9. juni samme år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2009 af Jean

Det kommer an på hvilken rentetilskrivningsstandard de benytter.

http://www.mybanker.dk/bank/debat/vis_indlaeg.html?t=Tilskrivning+af+rente+p%E5+indl%E5n.&id=3031

Du skal derfor beregne antal dage mellem 11.3. og 9.06 (Excel har en funktion til dette).

Derefter skal du vedtage hvilken rentetilskrivningsstandard du bruger - f.eks. er 360 dage på et år meget ofte benyttet i bankverdenen.

K = K0*(1+0,075)^(antal dage/360)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2009 af keg (Slettet)

Undskyld Jean,

men man skal da ikke opløfte i (antal dage/360), men blot multiplicere med denne brøk,  altså

K = K0* (1+0,075)* (antal dage/360)

mvh. keg


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2009 af danielruhmann (Slettet)

#2

Så vil jeg gerne låne penge hos dig:)

Ud fra Jeans udregning lander vi på 9775,15 DKK og det lyder vel rimeligt.

Alternativt til Excel vil være den finansieringsfunktion på lommeregneren: APPS -> Finance -> TVM Solver ->

N = 90/360

I%=7,5

PV (present value) = 9600 (det, som han lånte)

PMT = 0 (ingen annuiteter)

FV sættes til 0. Tryk derefter Alpha Enter (Solve).

Resultat: 9775,148171


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2009 af mathon

K = 9600*(1+0,075*(88/360)) ≈ 9776

i overensstemmelse med
     "finansieringsfunktionen på lommeregneren" i #3
og
     #2's korrektion af #1: 
        K = Ko*(1+0,075)^(antal dage/360)  →  K = Ko*(1+0,075)*(antal dage/360)  
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2009 af keg (Slettet)

Nu sidder jeg ikke med lommeregneren ved mig hele tiden, men  ok mathon, du har ret i at parantesen skulle have omsluttet den sidste brøk også.

Jeg kunne jo have gennemregnet med min formel, og fundet ud af, at det var splittertosset, og som Daniel bemærker, ville det være en god forretning at låne penge på den betingelse.

Beklager,undskyld, sorry

mvh. keg


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.