Fysik

E= m*c^2

10. juli 2009 af chiqqa (Slettet)

Hej

Hvordan skal formlen E= m*c^2 forstås og til hvad benyttes den?

Håber ¨på en nem forklaring til en der har fysik på c niveau :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2009 af Freeclimber (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/E%3Dmc%C2%B2

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2009 af Freeclimber (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: For en dybere forståelse, se følgende opgave:

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juli 2009 af klotte (Slettet)

kære 2 og 3

der blev sagt C niveau ....Kan i ikke forklare det mere pædagogisk. Både opgaven og wiki anvender mange vanskelige fagtermer som man nok ikke bliver klogere af hvis man ikke kender Einstein i forvejen.

Hvad med en pædagodisk udfordring her i ferietiden.

Hvem kan forklare det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Man burde sagtens kunne forstå #3 med C-niveau. Det er trods alt stort set ikke andet end matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juli 2009 af goathunter (Slettet)

Kort sagt betyder det at masse har en energi. Så hvis du f.eks. har en kernereaktion hvor der er mere masse før reaktionen, end der var efter reaktionen er den "forsvundne" masse blevet omdannet til en anden energiform, f.eks. varme og radioaktiv stråling. Et eksempel på dette kan være fission af U-235 altså den reaktion hvor en uran-235 kerne ofte spaltes til en rubidium kerne og en cæsiumkerne samt 3 neutroner. altså U-235 -> Rb-90 + Cs-143 + 3N. Hvis du her slår massen af alle disse stoffer op, finder du ud af at U-235 kernen har mere masse end summen af de ting på højre side. Ligningen E = mc^2 fortæller at energi og masse to sider af samme sag. Der skal jo altid være energibevarelse og pga. ovenstående ligning altså også massebevarelse, og hvis der "mangler" noget masse er det altså blevet omsat til en anden energi form. Du kan derved udregne energien i kerne-henfaldet ved at udregne masseforskellen og gange den med c^2. Der er selvfølgelig mere til denne formel, men dette er nok hvad I skal bruge den til.


Svar #7
29. juli 2009 af chiqqa (Slettet)

tusind tak! :)


Skriv et svar til: E= m*c^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.