Kemi

HCl + NaOH ? NaCl + H2O (hjælp)

13. juli 2009 af justsofie (Slettet)

Hej alle.

Hvis man skal lave det følgende forsøg:

HCl + NaOH → NaCl + H2O

hvor meget HCI og hvor meget NaOH skal der så i. For at den bliver til NaCA+ H2O (dvs. vand og en salt)( og PH værdien 7)

knus.


Svar #1
13. juli 2009 af justsofie (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2009 af nissehue (Slettet)

hej

mener du ikke at du vil lave NaCl og H20?

den  letteste fremgangsmåde er at bruge BTB som er flydende indikator, som farver syre gul og base blå. derefter må du blande lidt i af hvert stille og roligt inftil væsken bliver grøn. derved har du lavet salt og vand.

håber jeg kunne hjælpe.

knus Nissehue


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2009 af desert_eye (Slettet)

#0

Indikatorpapir

Elektronisk pH måling (Den måler oxonium koncentrationen da pH= -log [H3O]/M )


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juli 2009 af mathon

syremængden skal ækvivalere basemængden
dvs

   ns    =    nb
Vs*cs  =  Vb*cb    hvoraf

Vs/Vb = cb/cs
 


Svar #5
13. juli 2009 af justsofie (Slettet)

Undskyld men forstår ikke en skid af det der(:

går i ottende snart niende. Og skal bare vide hvor meget af hver man skal have for at lave en neutralisering ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2009 af desert_eye (Slettet)

I så fald kan du se bort fra #3 og #4, hvis din viden ikke rækker så langt.

- Så må du bruge indikatorpapir


Svar #7
13. juli 2009 af justsofie (Slettet)

nåår.. nu gør jeg.

#4 er du sikker på at min skole har det der BTB ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2009 af mathon

selvfølgelig har din skole en indikator,
der
kan vise neutral opløsning (pH = 7)

hvilket er tilfældet,
når der resterer en saltopløsninjg, NaCl opløst i H2O

............
hvor meget der skal bruges afhænger af koncentrationerne,
hvorfor der kun kan svares:
indtil farven ved omrøring "har svært ved at holde sig"
og til sidst dråbevis tilsætning.
Det kræver tålmodighed og behændighed lige at "ramme" neutralfarven


Svar #9
23. juli 2009 af justsofie (Slettet)

okay. Tusind tak for hjælpen. Jeg skal bruge det til eksamen  i niende og tænkte at jeg ligeså godt kunne starte i god tur.

Ved I, om jeg få muliged for at prøve det af inden eksamen?,

Så jeg ved præcis hvor meget af hver der skal i.


Svar #10
23. juli 2009 af justsofie (Slettet)

mener tid*

ikke tur .


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. august 2009 af nissehue (Slettet)

hej igen

du får helt sikkert tid til at prøve det, jeg er selv lige blevet færdig med niende, og de sidste to måneder inden eksamen konentrerede vi os om eksamen, og lavede en masse forsøg.

du skal bare gøre din lærer opmærksom på at det er et forsøg du gerne vil lave..

held og lykke når den tid kommer :)

Nissehue


Svar #12
19. oktober 2009 af justsofie (Slettet)

okay. Det lyder rigtig godt :D

Og tak skal du have :)


Skriv et svar til: HCl + NaOH ? NaCl + H2O (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.